Tihti küsitakse, mis vahe on teras-, roostevabal- ja malmpannil? Mis vahe on siledapõhjalisel pannil võrreldes wok-panniga? Või miks meie siledapõhjalistel pannidel on kõrgem äär võrreldes muude tootjate madala äärega pannidega?
Teraspann:
Klassikaline, väga heade küpsetusomadustega pann. Vajab sissepõletamist ning mõningast hooldust. Peale igakordset küpsetamist on soovitatav pann puhastada ning kanda pannile kerge õlikiht välitimaks roostetamist, seda eriti, kui panni hoitakse niisketes tingimustes. Kestab aastakümneid.
Roostevabast teasest pann: INOX (inoxidable)
Roostevabast terasest pannil on mitmed eelised teraspanni ees. Lihtne puhastada ja hooldada. Läheb väga kiirelt kuumaks. Küpsetamisel tuleb jälgida, et kuumus liiga kõrgeks ei läheks ning küpsetamisel peab lisama rohkem õli kui teraspannile. Samas võimaldab roostevabast pann paremini hautatud toitude valmistamist (teraspann võib anda toidule värvi või maitset, kui sissepõletatud kiht lahti liguneb). Lisaks, mitte vähe oluline- roostevabast terasest pann säilitab alati oma särava välimuse!
Malmpann:
Malmpanni küpsetusomadused on parimad. Seda tänu sellele, et malmpannide põhja paksus on suurem, kui teistel materjalidel. Samas võib see olla käsitlemisel ka miinuseks, sest pann kaalub palju. Näiteks 50 cm ja suuremad malmpannid võivad kaaluda 20-40 kg. Sama suurusega teras- ning roostevabast terasest pannide kaal on suurusjärgus max 10 kg.
Siledapõhjalised kõrge äärega pannid:
Kõrge äärega siledapõhjalised pannid võimaldavad lisaks praadimisele ka küpsetamist, hautamist ja keetmist. Sobivad enamike toitude valmistamiseks. Rasv või muu vedelik valgub pannil ühtlaselt ning toidu valmistamiseks saab kasutada panni põhja terves ulatuses. Madala äärega pannide miinuseks on see, et need võimaldavad ainult praadimist, lisaks tuleb toidu segamisel ettevaatlik olla, et seda mitte üle ääre ajada.
WOK-pannid:
Aasiapäraste toitude valmistamiseks on WOK-pann ideaalne. Woki kumer põhjakuju võimaldab toitu kiirelt segada. Samas saab ka nõgusal wokil valmistada erinevaid suppe. Lisaks saab wok-panni tänu sügavusele kasutada ka fritüürina.