Pizzo/Baso pizzaahjude ja komplektide paigaldus- ja kasutusjuhend/garantiitingimused:
(mudelid: Pizzo, Pizzo-inox, Pizzo-Set, Pizzo-Set-inox, Pizzo-XL-Set, Pizzo-XL-Set-inox, Baso, Baso-Inox, Baso-XL, Baso-inox-XL)

Tähtis! Enne seadme kasutamist tutvu kasutusjuhendiga. Seade on kasutamiseks vaid välitingimustes. Pizzaahi töötab puuküttel. Ahju kütmise ning kütteainete kasutuse ülevaate leiate järgnevast juhisest.

Turvanõuded:

  • Töötavat seadet ei tohi jätta järelevalveta.
  • Seadme kasutamine on lastele keelatud.
  • Seade on mõeldud vaid sihtotstarbeliseks kasutamiseks.
  • Seade muutub töö käigus tuliseks ning võib põletada.
  • Ära liiguta seadet töö käigus ega proovi eraldada ühtki detaili.
  • Ära hoia töötava seadme läheduses kergestisüttivaid aineid.
  • Ära aseta seadet puitpõrandale või puitterrassile.
  • Kui paigaldad seadme pehmele pinnasele (nt murule) siis paigalda jalgade alla alusplaadid.
  • Ära kasuta mittekomplektset seadet – jälgi, et kõik detailid oleksid paigaldatud.
  • Kui talvel on lund ja tuisku: kui ahju ei kasuta, hoia korstnal klapp ees, nii ei lähe tuisulumi ahju sisse.

 

 

Seadme osad (Pizzo ja Pizzo-inox) Seadme osad (Pizzo-Set, Pizzo-Set-inox, Pizzo-XL-Set, Pizzo-XL-Set-inox)
Pizzaahi (Cor-Ten või roostevabast terasest) Pizzaahi (Cor-Ten või roostevabast terasest)
Pizzaahju korsten + korstna klapp Pizzaahju korsten + korstna klapp
Pizzakivid 2 tk (ahjus sees) Pizzakivid 2 tk (ahjus sees)
Ahju termomeeter 0-500C Ahju termomeeter 0-500C
Leegi piiraja Leegi piiraja
Baso aluslaua jalad 4 tk
Vaheriiulid 1+1 tk (XL versioonil 2+2 tk)
Käepidemed koos kinnitustega (2 tk)
Külgmised U-profiilid 8 tk
Ülemise riiuli kandurid 2 tk (XL versioonil 2+2 tk)
Abilaud (ainult XL versioonidel)
Riiuliplaatide ühendusprofiilid (ainult XL versioonidel)
Keskmine kandetala (ainult XL versioonidel)

 

Seadme osad: Baso, Baso-inox Seadme osad: Baso-XL, Baso-inox-XL
Baso aluslaua jalad 4 tk Baso aluslaua jalad 4 tk
Vaheriiulid 1+1 tk Vaheriiulid 2+2 tk
Käepidemed koos kinnitustega (2 tk) Käepidemed koos kinnitustega (2 tk)
Külgmised U-profiilid 8 tk Külgmised U-profiilid 8 tk
Ülemise riiuli kandurid 2 tk Ülemise riiuli kandurid 2+2 tk
Abilaud
Riiuliplaatide ühendusprofiilid 2+2 tk
Keskmine kandetala
Kinnitusvahendid, Mutrivõti M10/M13 Kinnitusvahendid, Mutrivõti M10/M13

 

Baso ja Pizzo-Set aluslaua kokkupanekujuhis:

NB! Lauaraami paigaldades ära alguses keera mutreid lõpuni kinni. Lõplik pingutamine tee siis, kui kõik lauadetailid on paigaldatud ning diagonaalmõõdud (+/- 2 mm) paigas.

 

  1. Võta 2 jalga (detail 1) ja ühenda need alumise riiuliplaadiga (detail 5). Jalad on identsed ning sobivad igasse nurka. Jälgi riiuliplaadil logo asukohta. NB! Kui teil on ratastega versioon, tuleb jala alumine osa tõsta (ratta kõrguse võrra) 12 cm ülespoole. NB! Seda tuleb teha kohe alguses, sest pärast on seda palju keerulisem teha. Paigalda rattad.
  2. Tee samad toimingud ülejäänud 2 jalaga.
  3. Aseta jalapaarid külili asendisse ning ühenda omavahel külgprofiilidega (detailid nr 4 ). Pane pakendi kartong külje alla, et maasolevat külge ära ei kraabiks.
  4. Paigalda ühe poole käepideme kinnitusdetailid (detail nr 2 või 3), seejärel käepideme toru (detail nr 8) ning käepideme kinnituse teine pool.
  5. Paigalda külgmised toed 8 tk (detail nr 7).
  6. Kontrolli diagonaalide pikkusi, korrigeerimiseks liiguta jalgu vastavas suunas.
  7. Kõige lõpus pinguta mutrid.

 

Baso-XL ja Pizzo-XL-Set aluslaua kokkupanekujuhis:

NB! Lauaraami paigaldades ära alguses keera mutreid lõpuni kinni. Lõplik pingutamine tee siis, kui kõik lauadetailid on paigaldatud ning diagonaalmõõdud (+/- 2 mm) paigas.

 

  1. Võta 2 jalga (detail nr 1 ) ja ühenda need alumise riiuliplaadiga (detail nr 5 ). Jalad on identsed ning sobivad igasse nurka. Jälgi riiuliplaadil logo asukohta. NB! Kui teil on ratastega versioon, tuleb jala alumine osa tõsta (ratta kõrguse võrra) 12 cm ülespoole. NB! Seda tuleb teha kohe alguses, sest pärast on seda palju keerulisem teha. Paigalda rattad.
  2. Tee samad toimingud ülejäänud 2 jalaga.
  3. Aseta jalapaarid külili asendisse ning kinnita riiuliplaadid omavahel kinnitusnurkadega (detail nr 11). Kinnita riiuliplaadid omavahel sisekülje seest poltidega. Pane pakendi kartong külje alla, et maasolevat külge ära ei kraabiks.
  4. Ühenda omavahel külgprofiilid (detailid nr 4 ja 12) NB! Jälgi, et detailide nr 4 servad oleks kohakuti, st kokkupandud detail on sirge.
  5. Enne järgmisi tegevusi otsusta kummale poole jääb ahi.
  6. Paigalda keskmine kandetala (detail nr 9). Jälgi, et kiri „Pizzo“ jääb pizzaahju poole.
  7. Paigalda abilaua kandetala (detail nr 10).
  8. Paigalda ühe poole käepideme kinnitusdetailid (detail nr 2 või 3), seejärel käepideme toru (detail nr 8) ning käepideme kinnituse teine pool.
  9. Paigalda külgmised toed 8 tk (detail nr 7)
  10. Kontrolli diagonaalide pikkusi, korrigeerimiseks liiguta jalgu vastavas suunas.
  11. Paigalda abilaud (detail nr 13). NB! Abilaua paremas eesmises nurgas on tehases kinnitatud üks polt koos eriseibiga (detail nr 14). Eemalda see ning kinnita sama poldiga samas kohas abilaud raami külge. Seib paigalda abilaua ja raami vahele. Ülejäänud poldid paigalda tavapäraselt.
  12. Kõige lõpus pinguta mutrid.

 

Pizzaahju paigaldus lauale:

NB! Pizzaahi kaalub 80 kg ning selle tõstmiseks on vaja kahte inimest. Ahi paigalda rahulikult, väldi järske liigutusi ning järgi tööohutust. Pizzaahju põhja on tehases paigaldatud keermega poldid. Pizzaahi on pakitud alusele nii, et poldid on „õhus“ st ei toetu pinnale. Pizzaahju paigaldades tuleb jälgida, et ahi tõstetakse aluselt otse lauale ning ei asetata vahepeal muu pinna peale toetuma. Seda eirates võib kahjustada kinnituspolte või nende keeret.

 

  1. Tõsta pizzaahi lauale nii, et poldid sobituks kinnitusavadesse. NB! Jälgi, et ahi asetuks õigetpidi lauale.
  2. Paigalda mutrid ja pinguta. NB! Vajadusel hoia kuuskantvõtmega polti kinni, kui see peaks mutri asemel liikuma.
  3. Kui ahi on paigaldatud, pinguta kõik laua kinnituspoldid.
  4. Roostevabast terasest detailidelt eemalda kile: Pizzo-inox versioon, Baso-XL abilaud, vaheriiulid, leegi piiraja.
  5. Paigalda korstnatoru, termomeeter ja korstna müts.
  6. Veendu, et ahjus ei ole pakkematerjale ja ahi on korrektselt laua külge kinnitatud.

 

Peale kokkupanekut on pizzaahi kasutusvalmis. Pizzade küpsetamine algab ahju kuumaks kütmisest. Siinkohal mõningad nõuanded kasutamise kohta:

 

  • Kasuta ainult vähese tõrvasisaldusega puitu nagu lepp, tamm, saar, pöök või vaher.
  • Kasuta kuiva puitu, mis annab kõrget kuumust ja põleb hästi.
  • Kõrgema kuumuse saavutamiseks, võib tavasuuruses puuhalud lüüa kirvega väiksemaks.
  • Puid kulub pizzade valmistamiseks tõeliselt vähe – vaid mõne puuhaluga saab ahju kütta tund aega.
  • Kuumuta ahju sõltuvalt välistemperatuurist 20–30 minutit.
  • Pizzaahi töötab väga hästi ka talvel, isegi -25°C kraadi juures. Arvestama peab aga pikema soojenemisajaga.
  • Kui termomeeter näitab +300C – 350°C tuleks veel ca 10 minutit oodata, et kivist põhi saavutaks ühtlase temperatuuri.
  • Parim temperatuur pizza küpsetamiseks on vahemikus +300C – 350°C.
  • Pizza küpsetamise aeg ahjus on 1-2 minutit sõltuvalt temperatuurist. Pizzat tuleb küpsetamise ajal ahjus pöörata ca 180 kraadi.
  • Pizzaahjus saab lisaks pizzale küpsetada saia, leiba, ciabattat, focacciat ja paljusid muid pagaritooteid.
  • Kui pizzad küpsetatud, ära lase kuumusel ilmaruumi kaduda vaid pane kaanega pann või pott ahju ning aseta klapp korstnale. Ahi hoiab kuumust endas veel ca 2 tundi.

 

Termomeeter ja vee kondenseerumine termomeetri klaasi sisepinnale: Seoses ilmastikuoludega nagu vihm ja temperatuuride kõikumised ning ahju asukohast tingitud eripäradega võivad termomeetri klaasi sisepinnale tekkida veetilgad või udu. See ei sega küpsetamist, kuna töötava ahju kuumus aurustab termomeetrisse kogunenud niiskuse. Termomeeter ei ole 100% veekindel ning niiskuse teke ning selle kadumine on loomulik protsess.

 

Cor-Ten terasest mudelid (Pizzo, Pizzo-Set, Pizzo-XL-Set, Baso, Baso-XL) ja pinnatöötlus: Ahjuga on kaasas põhjalikum juhend Cor-Ten terase hooldusest. Valides juhendist kiirversiooni rooste tekitamiseks, eemaldage Baso mudelitelt protsessi vältel roostevabast terasest riiulid (detailid nr 6 ja 13). Pizzaahjul eemaldage uks, korsten, termomeeter ning ukse toetuspaneel. Vett pihustage ettevaatlikult, kerge uduna ning vältige vee sattumist läbi korstnaava ahju sisemusse. Soovituslik on katta ahjusuu ning korstnaavad protsessi vältel kartongi või paberiga. Kõik juhendid leiab elektroonilisel kujul veebist: www.grillsymbol.ee.

 

Juhend võimalike vigadega toimetulekuks ning maitsva lõpptulemuse saavutamiseks:

 

Vea nimetus: Millest tuleneb: Kuidas toimida:
Ahi ei tõmba. Korstna klapp on ees. Eemalda klapp.
Ahi tahmab. Märg puit, vale puiduliik. Kasuta kütmiseks kuiva puitu. Kasuta väikese tõrvasisaldusega puiduliike (lepp, viljapuud, tamm).
Must (tume) suits. Vale kütteaine või ahi on külm. Külma ahju puhul on tumedam suits alguses tavapärane. Kasuta kütmiseks kuiva puitu. Kasuta väikese tõrvasisaldusega puiduliike.
Pizza jääb kivi külge kinni. Kivist aluspõhi ei ole saavutanud sama kõrget temperatuuri kui õhk ahjus. Oota kuni kivist aluspõhi ühtlase kuumuse saavutab. Kui ahjus on +300°C, siis kivi saavutab sama temperatuuri ca 10 minutiga. NB! Lase kivil puhtaks põleda.
Pizza kõrbeb pealt. Liiga palju puid ja leek liiga suur. Oota ja lase leegil veidi rahuneda.
Pizzal liiga tugev suitsumaitse. Oled just (koorega) puid lisanud ja need tekitavad alguses rohkem suitsu. Oota ja lase leegil veidi rahuneda.
Pizza on pealt valmis aga põhi toores. Liiga palju tomatikastet ei võimalda pizzapõhjal läbi küpseda. Pane järgmisele pizzale vähem tomatikastet peale.
Pizzakividel on toidujäätmed. Pizzategemise käigus ikka juhtub, et pizzalt pudeneb midagi ahju sisemusse. Lase kivil puhtaks põleda. Kuumus +300-400°C põletab kiirelt kõik toidujäägid.
Mõni roostevaba detail on hakanud roostetama Rooste on levinud Corten teraselt roostevabale terasele. Puhasta karukeellapi või abrasiivse nõudepesu lapiga. Ära kasuta liivapaberit.

 

Rohkem informatsiooni ning näpunäiteid pizzade küpsetamise kohta saab meie kodulehelt: www.grillsymbol.ee

 

Garantii:

  • Seadmel ja selle osadel on 24-kuune valmistus- ja materjaligarantii. Garantii kehtib üksnes ostudokumendi originaali esitamisel.
  • Garantii alla ei kuulu toote kasutamise õpetamine, hooldus, puhastus, kaubandusliku väljanägemise taastamine ega selliste vigade kõrvaldamine, mille on põhjustanud kasutamisjuhiste mittetäitmine.
  • Garantii alla ei kuulu seadme normaalne kulumine ja sellest lähtuvate vigade parandamine. Samuti toote sihtotstarbelise kasutamise seisukohast ebaolulised vead (kriimustused jms.)
  • Kui tootes või selle osades ilmneb garantiiajal viga, võta toote müüjaga ühendust.
GrillSymbol Products